diumenge, 20 de novembre del 2011

Treball sobre Isabel de Villena

http://www.escriptors.cat/autors/villenai/pagina.php?id_sec=301


A la primera pàgina que hem trobat, es parla de la seva vida, de quan es va fer monja en el convent de València. Allà va escriure cròniques de l'època, textos sobre la vida religiosa. L'únic que va ser conservat fou Vita Christi que és un dels pocs textos escrits per dones que es conserven. La informació està bastant resumida, destacant els trets més importants. Aquesta pàgina està disponible en varis idiomes, català, castellà i anglès.


http://www.biografiasyvidas.com/biografia/i/isabel_villena.htm


A la pàgina següent, se'ns parla de l'àmbit més personal d'Isabel de Villena. Ens diu va néixer al 1430 però que el seu origen era desconegut, que era filla il·legítima d'Enrique de Villena, que el seu nom era Leonor Manuel, i se'l va canviar en entrar al convent de Santíssima Trinitat de València. Va escriure Vida de Jesús que era una biografia de Jesús. En aquesta web s'aprofundeix més els temes que tractava aquest text. Isabel de Villena va morir de pesta l'any 1490. És una pàgina senzilla i molt entenedora.

http://www.franciscanos.org/enciclopedia/isabelvillena.htm


La tercera pàgina, és una enciclopèdia franciscana on hi ha tota la informació que deuen haver pogut recopilar. En aquesta pàgina hi ha pràcticament el mateix contingut que en les dues darreres pàgines que hem comentat. Açò si, la informació és molt més extensa i es va repetint. Introdueix noves dades sobre alguns dels personatges que apareixen en la seva obra Vita Christi.


http://escritorasypensadoras.com/fichatecnica.php/2


En aquesta web, tota la informació està en castellà. Es torna a parlar de la biografia d'Isabel i també de la seva obra. A més a més també hi ha 4 enllaços que ens porten a altres pàgines d'interés i també podem veure una imatge de la pròpia Isabel. També hi ha un fragment traduït de la seva obra Vita Christi i ens explica que l'obra estava dividida en tres blocs.


http://lletra.uoc.edu/ca/autor/isabel-de-villena


És una pàgina en català on altres autors reflexionen i escriuen sobre aquesta autora i la seva obra. Hi ha quatre fragments de quatre capítols diferents de l'obra. Hi ha tres imatges, dues que són la mateixa i una de la portada del llibre. També hi ha enllaços que porten a altres pàgines relacionades amb la seva biografia i bibliografia.


http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0071108


Aquesta pàgina és una enciclopèdia online on es pot trobar informació sobre molts autors de diferens estils i nacionalitats. És una pàgina senzilla on es parla solament de la seva vida. Està escrita en català. Es parla de l'obra Vita Christi com una obra fàcil de compendre per la gent d'aquella època, era gairebé popular, la gent el tenia molt interioritzat.


http://www.upf.edu/materials/bib/expo/igualtat/cast/villena.html


Aquesta és una pàgina de l'universitat Pompeu Fabra, és bastant completa, ja que hi ha una biografia resumida, un fragment de la seva obra i un fragment d'una escriptora parlant d'Isabel. A baix del tot hi ha una sèrie d'enllaços que et porten a la web de la biblioteca de la Universitat per si vols llogar el llibre Vita Christi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada